Site icon Fain si Simplu

4 sfaturi pentru a-ți îmbunătăți viața socială

sursă foto: unsplash.com

Îngrijirea de sine pare să fie un cuvânt la modă foarte popular în ultimii ani. Termenul a devenit atât de suprautilizat pe rețelele de socializare încât barajul de ritualuri de baie au îngreunat descifrarea a ceea ce este cu adevărat îngrijirea de sine și de ce contează.

De la rutine imposibile de dimineață până la produse magice concepute pentru a ne ajuta să ne atingem zenul, ne este ușor să complicăm prea mult cum arată cu adevărat rutina de îngrijire pentru noi.

Deci, când vine vorba de aducerea îngrijirii de sine în viața noastră socială, cum ar arăta?

Îngrijirea socială de sine ne încurajează să menținem o relație sănătoasă cu noi înșine pentru a o extinde și altora. Înseamnă, de asemenea, să fim atenți la modul în care ne gestionăm relațiile semnificative, prevenind în același timp epuizarea socială.

Cum să-ți începi călătoria de auto-îngrijire socială

Iată patru moduri mici prin care poți începe să ai mai multă grijă de sinele tău social.

1. Joacă mai mult

Timpul de joacă este o formă de îngrijire de sine pe care o poți țese cu ușurință în rutina ta zilnică! Îți amintești când erai copil și viața se simțea ca un loc de joacă mare? Ai făcut cele mai banale sarcini distractive cu puțină creativitate și imaginație.

Gândește-te – când a fost ultima dată când te-ai distrat în mod deliberat cu alții? Acesta ar putea fi orice, de la a lua un curs de pictură cu prietena ta, a suna un prieten care te face mereu să râzi, a te juca cu copilul sau animalul tău de companie, a invita un coleg la prânz în parc sau a schimba seara de film de familie pentru un joc de societate.  Dezvoltarea laturii jucăușe te ajută să te menții calm în condiții de stres, îți împrospătează mintea și corpul și  crește energia fără a duce la epuizare.

2. Oferă un cadou cuiva la care ții

Când a fost ultima dată când ai făcut ceva frumos pentru cineva pe care îl iubești, pur și simplu pentru că te-ai simțit bine să faci asta? Oferirea de cadouri este o practică dublă. În primul rând, simplul act de a oferi un cadou ne umple de un mare sentiment de satisfacție.

Anticiparea bucuriei de pe chipul destinatarului este suficientă pentru a ne oferi un impuls psihologic și pentru a simți valurile fericirii zile după aceea! Pentru destinatar, cadoul tău simbolizează grija și aprecierea ta pentru el. Este un act de compasiune și bunătate. Le spune: „ești special pentru mine” – care este cel mai grozav cadou pe care cineva l-ar putea primi!

3. Răsfață-te și ia o pauză

În aceste zile petrecem atât de mult timp în fața ecranelor. Fie că este vorba de întâlniri Zoom, prieteni și familie sau derularea feedurilor de pe rețelele sociale, tot timpul petrecut pe ecran se adaugă. Prea mult timp în fața ecranelor poate duce la multe probleme de sănătate, inclusiv dureri de cap, ochi uscați și obosiți, vedere încețoșată și oboseală oculară.

„Regula lui 20” este o modalitate excelentă de a preveni oboseala digitală a ochilor și de a avea mai multă grijă de sănătatea ta. Ia o pauză la fiecare 20 de minute concentrându-te pe obiecte la 20 de metri distanță timp de 20 de secunde. Poți seta un cronometru pe telefon sau poți utiliza o aplicație pentru a te odihni.

4. Stabilește limite

Auto-îngrijirea socială include stabilirea unor limite sănătoase. Găsirea echilibrului să învățăm să spunem „nu” și acordarea permisiunii de a face o pauză este o modalitate importantă de a ne onora sănătatea mintală.

O viață socială activă este o parte integrantă a bunăstării noastre generale, dar răspândirea prea slabă poate duce la epuizare. Când stabilești limite, ai grijă de tine.

Poți decide să te de ocupi o zi de sănătatea mintală dacă munca ta se concentrează pe toată lumea. Poți refuza politicos invitațiile. Puteți încetini și redescoperi sentimentul de bucurie în viață.

Recunoașterea momentelor în care suntem stresați, epuizați sau asumăm prea multe lucruri ne ajută să știm de ce are nevoie corpul nostru.

Fă-ți timp pentru îngrijirea socială de sine astăzi

Îngrijirea socială de sine se referă la cultivarea sentimentelor noastre de iubire, apreciere, recunoștință și conexiune cu ceilalți. Socializarea este importantă pentru sănătatea noastră mintală și este doar un aspect al îngrijirii tale de sine care ar trebui să fie îngrijit în mod regulat.

Îngrijirea socială de sine cuprinde, de asemenea, stabilirea unor limite sănătoase. În timp ce socializarea este importantă, uneori viața noastră poate deveni atât de agitată încât a spune „nu” sau a reprograma planurile este o modalitate vitală de a ne proteja de epuizare și copleșire.

Relațiile sociale ar trebui să te înalțe și să te energizeze mereu – așa că găsește modalități creative de a te îngriji de îngrijirea socială fără a-ți sacrifica propria sănătate mintală.

Exit mobile version