Site icon Fain si Simplu

10 pași vitali către creșterea și dezvoltarea personală

sursă foto: unsplash.com

Luptă să fii cea mai bună versiune a ta. Cu siguranță ai mai auzit aceste vorbe, dar este un drum lung de parcurs până acolo, până la dezvoltarea ta personală.

Auto-îmbunătățirea este una dintre cele mai importante trăsături pe care le poate avea o persoană. Dacă nu ai acest impuls, atunci nu vei putea niciodată să ajungi departe și să progresezi în viața ta.

Cu toții suntem oameni, așa că nu suntem perfecți, dar există întotdeauna loc de îmbunătățire și ar trebui să încercăm întotdeauna să fim cea mai bună versiune a noastră.

Iată câteva sfaturi pentru a intra pe calea creșterii personale și a dezvoltării personale.

1. Cunoaște-te pe tine însuți

Cine ești tu? Cine aspiri să fii?

Amintește-ți întotdeauna să fii tu însuți și să te concentrezi pe tine și pe ceea ce îți dorești. Într-o lume care așteaptă ca noi să ne conformăm și să ne potrivim, uneori este greu să fim noi înșine, dar este mai bine să evităm să ne conformăm standardelor, așteptărilor și idealurilor altor oameni, deoarece de multe ori nu sunt realiste și aspirarea la acestea ne poate face nefericiți. Este mai bine să nu ne pese de ce cred oamenii despre noi, pentru că vom fi judecați orice ar fi, așa că nu uita, fii cea mai bună versiune a ta, nu copia viața altcuiva.

Amintește-ți: „Este mai bine să fii urât pentru ceea ce ești decât să fii iubit pentru ceva ce nu ești.”

Îmbrățișează-te!

2. Ieși din zona ta de confort

Să te odihnești pe lauri înseamnă că nu vei crește. Ieși din zona ta de confort, pune-te acolo, asumă-ți riscuri și urmărește să faci ceva diferit, cum ar fi învățarea unei noi abilități sau un nou hobby.

3. Nu-ți mai dori să mulțumești pe toată lumea

Dezvoltarea personală este și despre înlăturarea factorilor nocivi din viața ta. Nu poți să-i mulțumești pe toți oamenii tot timpul și, așa cum am menționat mai devreme, anumiți oameni vor găsi întotdeauna o scuză să te doboare, să te slăbească și să te judece.

Din păcate, asta e viața. Cel mai bun lucru de făcut este, așa cum se spune în popor, să-ți tăbăcești pielea. Tratează comentariile amare și geloase ale altora ca pe apa de pe spatele unei rațe.

4. Învață să te afirmi

În viață trecem adesea prin situații grele. Una dintre cele mai importante abilități pe care va trebui să le înveți este cum să te afirmi. Asta înseamnă să te susții, să îți faci cunoscute sentimentele în loc să le îmbuteliezi și să îți prioritizezi nevoile tale, precum și pe cele ale altor oameni.

5. Adoptă obiceiuri bune

Te lupți cu timpul? Învăță să finalizezi sarcinile mai devreme. Îți este greu să fii organizat? Ajută-te de un jurnal și noteză-ți listele de sarcini și termenele limită. Nu poți să te menții motivat? Nu uita să te concentrezi asupra obiectivelor și amintește-ți de ce ai început. Adoptarea unor obiceiuri bune înseamnă că nu vei rămâne în urmă, ci vei evolua.

Descoperă și 3 cărți despre iubirea de sine, acceptare și autocompasiune

6. Creează-ți un plan și o listă de obiective

Unde te vezi peste 1/2/3/5/8/10 ani? Dacă îți cunoști ambițiile, notează-le astfel încât să ai o imagine clară asupra obiectivelor pe care ai dori să le atingi.

7. Fii amabil și generos

Fii întotdeauna amabil și generos, căci toată lumea duce o bătălie și lumea funcționează mai bine cu bunătate și generozitate. Dezvoltarea personală înseamnă și acest procest în raport cu lumea. Oferă-te să-i ajuți pe alții, dar dacă nu îi poți ajuta, cel puțin nu-i răni. Nu există nimic de câștigat din a fi amar, urât și răutăcios față de ceilalți. Dacă simți nevoia să fii răutăcios față de ceilalți, atunci asta spune mult mai multe despre tine decât despre ceilalți. Actele autentice de bunătate te vor duce departe.

8. Amintește-ți lucrurile simple și cele mai importante din viață

Este atât de ușor să fii prins în rutina zilnică a vieții, dar este imperativ să ne amintim aspectele importante ale vieții. Totul este despre lucruri mici, cum ar fi să ieși la o plimbare în parc pentru aer curat, să petreci timp cu cel mai bun prieten, să ridici telefonul pentru a suna un frate, să miroși florile înflorite sau să zâmbești și să spui cât de grozav este unui vecin când treci pe lângă el pe stradă.

9. Învață noi abilități

Învățarea nu se termină când termini școala. Învățarea este o călătorie pe tot parcursul vieții. Începeți un nou hobby, fie că este vorba de creație, proiectare, codificare, pictură, învățare să cântați la un instrument muzical sau practicarea unui nou sport. Adăugarea mai multor corzi la arcul tău este destul de impresionant și arată că ești o persoană completă.

10. Fii fericit!

Este un procesc cheie în dezvoltarea personală. Pare cel mai simplu sfat pe care l-ar putea da vreodată, dar este atât de adevărat. Fii fericit! Viața este mult prea scurtă pentru a trăi în mizerie. Observă aspectele pozitive și nu te opri asupra celor negative.

Exit mobile version