Site icon Fain si Simplu

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Dumitru Borțun

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Dumitru Borțun

Invitat în podcastul Fain & Simplu pentru a descifra, alături de Mihai Morar, adevăratul sens al susținerii de care s-a bucurat Naționala la Euro 2024, Dumitru Borțun a oferit comunității două recomandări de lectură ce vizează caracteristicile unui bun lider și una care explică de ce românilor le este greu să lucreze în echipă.

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Dumitru Borțun

Dumitru Borțun, Doctor în Filosofie şi profesor la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice a Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti – SNSPA, a explicat în conversația cu Mihai Morar de ce “Generația de Suflet” s-a bucurat de atâta succes și popularitate în 2024. Unul din motivele principale enunțate de acesta este Edi Iordănescu, mai exact calitățile lui de lider.

Dacă ești curios să afli mai multe despre subiect, îți recomandăm să urmărești:

În cadrul discuției, Prof. Dr. Dumitru Borțun a oferit comunității Fain & Simplu trei recomandări de lectură absolut necesare oricărui român care își dorește să-și dezvolte calitățile de lider.

Citește și:

Liderul slujitor – Kenneth Jennings, John Stahl-Wert

Liderul este cel care slujește pe ceilalți și Edi Iordănescu a înțeles lucrul ăsta. D-asta este un bun lider.” -Dumitru Borțun

Sursa: cărturești

Apropo de lideri, a apărut o carte acum doi ani, la Spandugino. Se numește ‘Liderul slujitor’. Foarte interesantă carte pentru orice lider.” – Dumitru Borțun

Când au scris Liderul slujitor, Ken Jennings și John Stahl-Wert nu doar au surprins exact practicile esențiale de leadership care sunt definitorii pentru toți liderii extraordinari, dar au și oferit un parcurs practic pentru învățare și creștere, pe care îl putem urma spre a ne ameliora stilul de leadership de fiecare zi. […] Ei au aprofundat cercetările în interiorul organizațiilor din unele dintre cele mai mari companii din lume, verificându-și iar și iar concluziile. Petrecând mii de ore în prezența unor lideri excepționali de business și organizaționali, și-au îmbogățit înțelegerea despre felul cum funcționează leadershipul adevărat.”

Ken Blanchard

Liderul slujitor oferă o nouă foaie de parcurs pentru liderii care vor să obţină rezultate deosebite. Principiile sale sunt aplicabile oricărei organizaţii și pot transforma modul în care oamenii, slujind un scop superior, se raportează unii la ceilalţi.”

Richard Lovering
Vicepreședinte pentru resurse umane și dezvoltare organizațională, ATLANTICARE

Liderii mananca ultimii – Simon Sinek

Sursa: Libris

Mai există o carte care merită cumpărată – Liderii mănâncă ultimii. Ne întâlnim undeva la masă: lasă-i pe ceilalți să se bucure, ai grijă de ei, fă-le cunoștință unii cu alții, discută cu ei. După ce îți faci datoria de lider, te duci și tu și mănânci.” – Dumitru Borțun

“Liderii mănâncă ultimii este o carte care se citește cu bucurie, până la capat, o carte pe care știi ulterior unde ai pus-o pentru ca, instinctiv, simți că vei mai avea nevoie de ea. Un ghid util pentru a întelege alegerile pe care le ai de făcut, ca actual sau viitor lider și consecințele acestora asupra oamenilor pe care îi ai în grijă, asupra organizației, dar și asupra propriei tale stări de bine.

Gabriel Cretu, CEO – Adwisers Financial IFN

Repunlica absentă – Daniel Brabu

O carte scrisă de un foarte bun istoric al nostru, Daniel Barbu, dumnezeu să-l ierte. A murit de curând. ‘Republica absentă’ – el dă documente istorice și spune că singurul proiect din istoria românilor, singurul regim politic care a încercat să creeze un astfel de proiect social (românii ca echipă) a fost comunismul. Dar românii nu au marșat. Fiindcă românul e format pentru viață personală, pentru ‘mă descurc pe spezele mele’,’mă descirc pe cont propriu’,’nu mă interesează ce fac alții’. Genul ăsta de retragere în viața privată și de a privi restul doar prin prisma propriilor tale interese și fără să te pui și în locul altora.” – Dumitru Borțun

În final, după cum spunea și Prof. Dr. Dumitru Borțun:

Așa învățăm, și din cărți, nu doar din experiența de viață.

Spor la citit!

Exit mobile version