Site icon Fain si Simplu

8 sfaturi pentru a pune capăt obiceiului de „overthinking” (gândire excesivă)

sursă foto: unsplash.com

Ridică mâna dacă ai fost vreodată victima unei gândiri excesive. Dacă ar fi să fim sinceri cu siguranță toți ne-am izbit de această situație la un moment dat.

Mulți prin natura noastră, prosperăm într-o lume caracterizată prin pregătire, planuri bine gândite și planuri de rezervă.

În calitate de visători, adepți și adepți, să ne gândim la planurile noastre mărețe nu este neapărat o idee rea. Dar eșecul în a-ți continua planurile ca urmare a unei gândiri excesive nu va face decât să te împiedice să-ți urmezi visele. Paralizia analizei are un cost. Este important să fii capabil să recunoști și să abordezi supra-gândirea atunci când este posibil.

Dacă și tu te confrunți cu aceste lucruri ți-am pregătit o serie de sfaturi care te pot ajuta să scapi sau măcar să diminuezi gândirea excesivă.

Gândire excesivă? Recunoaște-ți gândurile.

Dacă vrei să dezvolți strategii pentru a opri gândirea excesivă, trebuie să fii dispus și capabil să-ți recunoști gândurile. Familiarizează-te cu gândurile atât de mult încât să poți identifica rapid când intrii într-un ciclu de gândire excesivă. Când te surprinzi că te gândești prea mult la o decizie, începe prin a te întreba următoarele:

Creșterea conștientizării de sine și a fi capabil să recunoască supra-gândirea în urma ei este cheia.

Reîncadrează-ți mentalitatea

Este posibil să nu-ți fie surprinzător faptul că te gândești exagerat la un scenariu în mod pozitiv. De cele mai multe ori, suntem îngrijorați de toate lucrurile care ar putea merge prost. Rareori, sau vreodată, ne surprindem gândindu-ne la toate posibilitățile care ar putea funcționa și merge bine.

Când te surprinzi că te gândești exagerat, reîncadează-ți mentalitatea. Lasă deoparte scenariile cele mai defavorabile și ia în considerare cum ar fi situația ta specifică dacă ar funcționa exact așa cum dorești. Manifestă acele vibrații pozitive!

Scpă de ideea de perfecționism

Am învățat de-a lungul timpului că unul dintre principalele motive pentru care mă confrunt cu gândirea excesivă este faptul că mă susțin la standarde înalte. Vreau ca execuția ideii mele să fie perfectă, așa că mă trezesc blocat să supraanalizez până când simt că îmi pot executa ideea perfect. Faci asta? Poți ghici ce se întâmplă în continuare?

Perfecționismul nu există, nici măcar după standardele noastre. Scapă de ideea de perfecționism și nu mai aștepta până când te simți pregătit.

Fă din frică prietenul tău

Frica este strâns legată de supragândire, iar una dintre cele mai bune modalități de a combate supragândirea este să faci din frică prietenul tău.

Dacă ți-e frică să te scufunzi, ți-e teamă că faci o alegere greșită, ți-e teamă că vei fi judecat, poți spune cu siguranță că frica este în cele din urmă ceea ce te reține. Dacă faci din frică prietenul tău, gândurile tale vor deveni mai puțin înspăimântătoare.

Încearcă meditația.

Meditația te va ajuta să te concentrezi asupra momentului prezent, mai degrabă decât să fii prins în greșelile trecutului sau fricile de viitor. Programează-ți timp pentru a medita ca parte a rutinei tale zilnice.

Cheia unei practici de meditație de succes este să îți acordzi spațiu și timp pentru a-ți liniști cu adevărat mintea și pentru a-ți reduce gândurile. De asemenea, poți folosi tehnici de meditație atunci când te simți copleșit pentru a-ți calma mintea și corpul în momentul imediat.

Practică recunoștința.

Similar cu reîncadrarea mentalității tale, a te baza pe recunoștință s-a dovedit că îmbunătățește viața celor care sunt consecvenți în practica lor. Începe un jurnal de recunoștință și angajați-vă să reflectați la ceea ce sunteți recunoscător în fiecare zi, ca parte a rutinei dvs. zilnice. Recunoștința este bună pentru tine.

Descoperă și 10 citate speciale despre recunoștință

Stabilește o limită de timp pentru îngrijorare.

Uneori, gândurile și preocupările care apar în timpul unei perioade de gândire excesivă sunt valabile și nu ar trebui eliminate. Dacă vi se întâmplă acest lucru, se recomandă să stabilești o limită de timp pentru îngrijorare în care să îți acorzi timp neîntrerupt pentru a-ți asculta gândurile și grijile.

Odată ce limita de timp a expirat, fă tot posibilul să scapi de acele griji și să mergi mai departe.

Bucură-te de puțin timp afară pentru te relaxa.

Probabil ați auzit asta o dată și din nou, dar funcționează! Du-te afară și fă-ți timp pentru a te relaxa. În loc să stai doar afară, încearcă întotdeauna să alegi o activitate în aer liber care să necesite concentrarea și atenția ta.

Exit mobile version