Site icon Fain si Simplu

Îmbunătățește-ți memoria cu aceste 5 obiceiuri simple de zi cu zi

sursă foto: unsplash.com

Fie că faci cumpărături sau studiezi pentru un examen, memoria te ajută să accesezi informații pe termen scurt și pe termen lung și să procesezi lumea din jurul tău.

Cu toții am putea folosi puțină putere mentală în plus pentru a ne ajuta să ne amintim lucruri importante, nu? Ei bine, se pare că există câteva remedii naturale care ne pot ajuta să ne susținem sănătatea creierului și să ne îmbunătățească memoria.

1. Mănâncă pentru creierul tău

Psihiatria nutrițională este un domeniu de știință care folosește alimente și suplimente pentru a furniza nutrienți și fitonutrienți esențiali care ajută la susținerea nevoilor de sănătate mintală ale unui individ.* Cu alte cuvinte, efectuarea unor modificări dietetice strategice îți poate susține bunăstarea mentală individuală și funcția cognitivă generală.

Iată câteva modificări nutriționale pe care le puteți face pentru a crește funcția creierului și a îmbunătăți memoria:

2. Încearcă suplimentele cu omega-3.

Vorbind despre grăsimi sănătoase, acizii grași omega-3 sunt vitali pentru funcția cognitivă generală și pentru îmbunătățirea memoriei – în special EPA și DHA, care sunt acizi grași omega-3 care se găsesc în principal în sursele marine (pește și alge).

Descoperă 5 factori care pot afecta arderea caloriilor

3. Fă mișcare

Exercițiile fizice sunt un medicament pentru corp și creier. Studiile au arătat că exercițiile aerobe și cardiorespiratorii cresc substanța albă și, respectiv, cenușie din creier. Materia cenușie este responsabilă pentru majoritatea procesării care au loc în creier, în timp ce materia albă este mai implicată în comunicarea în interiorul creierului și între creier și măduva spinării – toate acestea fiind importante pentru funcția memoriei.

Deci, de câtă mișcare avem nevoie pentru a menține sănătatea mintală optimă? Un studiu dezvăluie punctul ideal pentru a culege toate beneficiile de sănătate mentală: 30 până la 60 de minute de trei până la cinci ori pe săptămână este tot ce ai nevoie (desigur, mai multă mișcare este grozavă!).

4. Zen out.

Meditația și alte practici de mindfulness au câștigat cu siguranță o atenție tot mai mare în ultimii câțiva ani – și din motive întemeiate! S-a dovedit că meditația prelungește telomerii (un biomarker pentru longevitate) și îmbunătățește funcția generală a creierului. Mai precis, meditația crește materia cenușie din creier și ajută la îmbunătățirea memoriei și a învățării.

5. Odihnește-te

Nu este surprinzător faptul că somnul este esențial pentru bunăstarea noastră generală, dar știai că joacă un rol specific și vital în memoria sănătoasă? În timp ce dormi în fiecare noapte, creierul preia toate informațiile din zi și decupează părțile inutile, astfel încât să poată stoca corect ceea ce este esențial.

Concluzie

Când vine vorba de îmbunătățirea memoriei, aducerea de mici îmbunătățiri consistente în fiecare zi a obiceiurilor de nutriție, somn și mișcare poate face o diferență enormă de-a lungul vieții. Consideră aceste sfaturi „strategia ta pe termen lung” pentru o viață de memorie puternică și bunăstare mentală.

Exit mobile version