Site icon Fain si Simplu

5 pași esențiali pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

sursă foto: unsplash.com

Odată cu venirea frigului, pielea feței își poate pierde din luminozitate și hidratare. Tocmai de aceea, îngrijirea tenului în sezonul rece este esențială pentru a preveni eventuale deteriorări ireversibile ale epidermei.

 Îngrijirea tenului în sezonul rece prespune adaptarea rutinei de ingrijire a pielii la conditiile metereologice de afara. Temperaturile scazute pot afecta pielea daca nu adopti o rutina de ingrijire specifica tipului tau de ten, dar si adaptata conditiilor meteo nefavorabile. De la descuamare, la uscare, iritare, crapare, pana la declansarea afectiunilor dermatologice precum dermatita sau acneea, vremea rece poate avea repercursiuni serioase asupra pielii.

Iată ce poți face pentru îngrijirea tenului în sezonul rece:

Curățarea tenului

Curățarea zilnică a feței este esențială, deoarece praful și alte particule de poluare se acumulează la nivelul pielii.

În plus, substanțele reziduale sunt excretate prin transpirație și, pe măsură ce umiditatea se evaporă, acestea rămân depuse la suprafață. Pentru a elimina toate aceste impurități, poate fi util un produs cu săpun (gel sau spumă).

Daca vrei sa te demachiezi, poti folosi un produs uleios (lapte, crema sau ulei): este important sa folosesti produse cosmetice care nu sunt agresive pentru a evita eventualele dezechilibre ale pH-ului natural.

Exfolierea

Pielea este un organ viu care produce continuu noi celule care le înlocuiesc pe cele care mor. Ca urmare a acestei regenerări constante, în stratul superior se acumulează o barieră de celule moarte. Exfolierea este cea care curăță în profunzime pielea.

Beneficiul imediat al exfolierii este catifelarea si aspectul reinnoit al pielii, dar si dupa aceasta cosmeticele au un efect mai mare deoarece patrund mai usor.

S-a dovedit că acizii din fructe sunt eficienți ca exfolianți. Principiile active din măr, struguri, lămâie, portocală, trestie de zahăr, afine, piersici și caise sunt capabile să acționeze în sinergie cu procesul natural de reînnoire celulară, ajutând la îmbunătățirea respirației celulare esențiale.

În general, exfolianții trebuie aplicați prin frecare cu vârfurile degetelor folosind mișcări de rotație ușoare.

Accentul trebuie pus pe zonele cele mai conflictuale, cum ar fi aripioarele nasului, fruntea și bărbia. În zonele cele mai delicate, precum pomeții, trebuie avut grijă ca mișcările să fie și mai delicate.

Hidratarea pielii

Este esențială pentru a o menține netedă și suplă.

Cremele (mai mult sau mai puțin onctuoase) sunt cel mai tradițional produs. Dar există și emulsii fluide, sub formă de gel sau gel-cremă, care pătrund imediat în piele fără a lăsa o senzație de grăsime. Alegerea cremei este și ea esențială. De fiecare dată când alegi un produs pentru tenul tău trebuie să îl alegi în funcție de tipul de piele pe care îl ai (uscat, gras, mixt).

Utilizarea unei creme hidratante zilnice ajută la prevenirea instalarii premature a ridurilor, a liniilor fine.

Aplicarea unei creme de tratament adaptată nevoilor fiecarui ten este elementară (creme regenerante, anti-pigmentante, pentru conturul ochilor etc.).

Descoperă și cele 7 beneficii ale trezitului (mai) devreme

Utilizează extracte vegetale antioxidante

Aspectul pielii și procesul de îmbătrânire a pielii depind în mare măsură de codul genetic al fiecărei persoane. Dar există afecțiuni care stimulează apariția radicalilor liberi, precum o alimentație deficitară, radiațiile solare, un ritm accelerat de viață, consumul de tutun sau alte substanțe toxice și poluarea mediului, de exemplu.

Lipsa oxigenării și o alterare a echilibrului metabolic provoacă degenerarea prematură a pielii. Aceasta devenind treptat mai ternă, fragilă, ridată și lipsă de luminozitate și tonus.

Natura oferă antioxidanți capabili să protejeze pielea de oxidarea îmbătrânirii.

Extractele de plante din ceai verde, struguri, avocado, piersici, soia sau orez pot ajuta la întârzierea stresului oxidativ al pielii.

Uleiurile din semințe, bogate în acizi grași nesaturați, sunt componente comune ale nenumăratelor formulări „anti-îmbătrânire” datorită vitaminei E, care acționează prin blocarea radicalilor liberi.

Carotenii, foarte prezenți în morcovi, sunt, de asemenea, excelenți antioxidanți.

Strugurii furnizeaza agenti hidratanti, vitalizanti, energizanti si regeneranti iar semintele sale contin un ulei bogat in acizi grasi esentiali cu proprietati de catifelare si hidratare.

Vitamina C neutralizeaza procesul de imbatranire.

Aplică protecție solară – chiar și în zilele gri de iarnă

În zilele luminoase de iarnă, zăpada reflectă razele soarelui – până la 80%, conform Skin Cancer Foundation – crescând riscul de expunere. Asta înseamnă că, indiferent dacă te afli pe pârtie, vă jucați în zăpadă sau doar te plimbi prin parc, este la fel de important să aplici protecție solară în sezonul rece.

Și nu te lăsa păcălit de zilele mai înnorate. Razele UV dăunătoare ale soarelui pot pătrunde prin nori și pot provoca daune.

Înainte de a ieși afară, aplică o protecție solară hidratantă, cu spectru larg. Esre recomandat un SPF de 15 sau mai mare pe toate zonele expuse ale corpului.

Exit mobile version